KALİTE KONTROL SİSTEMLERİ

Et ve hızlı tüketim ürünleri içerdikleri yüksek protein ve nem dolayısıyla uygunsuz şartlar oluştuğunda çabuk bozulabilen gıdalardır ve taze et ile hızlı tüketim ürünleri maximum +4 ˚C, donuk et ve hızlı tüketim ürünleri ise – 18 ˚C’de muhafaza edilmelidir.

ABBTech, et ve hızlı tüketim ürünlerdeki insan sağlığını etkileyecek riskleri minimum seviyeye indirebilecek güvenlik sistemleri sunmaktadır.

Kalite Kontrol Sistemleri

Bu sistemler ürünün üretim aşaması, sevkiyatı, depolanması ve satışına kadar devam etmektedir. Et ve hızlı tüketim ürünlerinin, uygun şartlarda muhafaza ve sevk edildiğinin takibi de etkin sıcaklık kontrolü ile sağlanmaktadır. ABBTech tüm et ve hızlı tüketim ürünlerinin sıcaklıklarını depolamadan, müşteri teslimatına kadar sıcaklık ölçüm ekipmanları ile online olarak takip etmektedir. Birçok gıda firması halen  datalogger olarak bilinen sıcaklık ölçerler ile ürünlerin muhafaza ve sevk esnasındaki sıcaklık değerlerini kayıt etmektedir. Kayıt edilen bu değerler ancak ilgili depoya ulaşıldığında yada ürünle ilgili bir şikayet alındığında kontrol edilmekte ve gerekli önlemler alınmaktadır. Bu tip sıcaklık takiplerinin en önemli dezavantajı, uygunsuz şartlar gelişmiş ise bunun ancak kayıt edilen sıcaklık değerlerinin kontrol edilmesi ile tespit edilebilmesine yönelik çalışmasıdır. Bu da et ve hızlı tüketim ürünlerinin uygunsuz şartlarda muhafaza ve sevk edilmesine maruz kaldıktan sonra, gerekli önlemlerin alınmasını gerektirmektedir. ABBTech çözümleri ise etkin sıcaklık kontrolü ile ürünlerin uygun olmayan sıcaklıklarda bulunmamasını sağlayarak, tüketicilerin beklentilerine uygun kalitede ürün teslimatını garanti etmektedir.

ABBTech çözümleri arasında, üretim, depo, kümes, araç içi gibi noktaların sıcaklık ölçerler ile kayıt altına alınarak, verilerin merkezi veritabanına GPRS teknolojisi ile aktarılmasından, hazır ve şarküteri ürünlerinin karışımlarının wireless ekipmanlı sıcaklık ölçer cihazları ile kayıt altına alınmasına kadar bir çok çözüm sunulmaktadır.

Çözümlerimiz ile insan sağlığını etkileyecek uygunsuz şartların oluşması kesintisiz ve ihmale sebebiyet vermeyecek şekilde önlenmekte ve tüm değerler kayıt altına alınmaktadır. Bu da, hijyenik ve son derece titiz olarak üretilen gıda ürünlerinin, soğuk hava zincirini kırmadan satıcılara ulaştırılmasını garanti altına almaktadır.
 

  • ABBTech uygulamalarının sağladığı İzlenebilirlik genel olarak ;
    • Ürünlerin insan sağlığı için bir tehdit ve/veya tehlike oluşturması halinde problemin kaynağını, nedenini ve sorumlularını saptamak ve gerekli önlemleri almak üzere geriye doğru izlenmesini,
    • Tehlike ve/veya tehdit oluşturan ürünleri geri toplamak üzere ileriye doğru izlenmesini,
    • Tehlike analizleri kritik kontrol noktaları (HACCP) planının realize edilmesini ve sürdürülebilirliğini sağlayarak, gıda güvenliği ve kalitesinde bir destek aracı olarak krtik önem arzeder.
  • İzlenebilirlik
    • Kalite Kontrol Sistemleri

    • Kanatlı, küçükbaş ve büyükbaş  ürünlerinin, sıcaklık, nem, HACCP, içerik vb… gibi süreç  bilgilerinin anlık takibi
    • Üretilmiş her bir ürünün yetiştiricisi, ırkı, kullandığı yemler, aşılar,ilaçlar ve kesim raporları gibi tüm sürecin izlenebilmesi
    • Hazır ve şarküteri ürünleri için karışıma giren her bir hammadde, baharat, katkı maddesinin, tedarikçisi, tedarik tarihi, parti numarası ve kalite kontrol belgelerinin takibi
    • Gıda ürünlerinde karışıma giren her içeriğin  tedarikçi bazında takibi
    • Gıda ürünlerinde, insan sağlığına zararlı herhangi bir hammadde ve üretim sürecinin izlenmesi ve anında raporlanabilmesi
    • Karışım olarak hazırlanan ürünlerin,  karışım formüllerinin el terminalleri ile, formüllere uygun hazırlanması ve karışım içeriklerinin web üzerinden tüketiciler ile paylaşılabilmesi
  • Sistemin Sağladığı Avantajlar
    • Tüketici sofralarında yer alan ürünlerin, geriye dönük, yetiştirici, ırk, yem, içerik, tedarikçi, parti vb… bilgilerinin internet ortamından izlenebilmesi.
    • Üretici  prestiji ve ürün kalitesinde % 100 güvenilirlik
    • Satış kanallarının, ürünler hakkında detaylı izlenebilirlik bilgilerine,  sistem üzerinden ulaşabilmesi

 

Kalite Kontrol Sistemleri

  • Soğuk Zincir Takip Sistemi
    • Gıda üretim tesisi , sevkiyat, depolama sıcaklık ölçüm kitleri ve GPRS desteği
    • Merkezi veritabanı üzerinde ülke,sektör, tesis, depo, araç  ve sıcaklık değerleri tanımlama
    •  Minimum, maximum sıcaklık değerleri ve Alarm kriterleri tanımlama
    • Limitsiz email ve SIM numarası tanımlama
    • Sıcaklık değerleri limitlerin dışına çıktığında otomatik sistemden e-mail ve SMS yönlendirme
    • Sınırsız sayıda ihlal raporu ve anlık müdahele izleme ekranları

Sistemin Sağladığı Avantajlar

    • Üretimden, depolama, sevkiyat ve müşteri teslimatlarına kadar geçen süreçteki sıcaklık değerlerinin online takibi ve kayıt altına alınması
    • Sıcaklık ihlallerinin online bildirimi ile anında müdahele (tesis ve sevk araçları soğutucularına vb…)
    • Online sıcaklık takibi ile ürünlerin belirlenen sıcaklıklar arasında tüketicilere ulaştırılması ve son kullanım tarihine kadar ürünlerin tazeliklerini koruması
    • Tüm üretim, sevk ve satış teşkilatı dağıtım araçlarının sıcaklık değerlerinin etkin ve anlık izlenebilmesi
  • Sıcaklık ve Nem Takip Sistemi
    • Merkezi veritabanı üzerinde ülke,sektör,tesis,kümes,yumurta odası kuluçkahane yumurta odası,vb… sıcaklık ve nem değerleri tanımlama
    • Minimum,maximum sıcaklık ve nem değerleri ve Alarm kriterleri tanımlama
    • Limitsiz email ve SIM numarası tanımlama
    • Sıcaklık ve nem değerleri limitlerin dışına çıktığında otomatik sistemden e-mail ve SMS yönlendirme
    • Sınırsız sayıda ihlal raporu ve anlık müdahele izleme ekranları

Sistemin Sağladığı Avantajlar

    • Damızlık kümes yumurta odalarının, kuluçkahane yumurta bekleme odalarının ve diğer etkili tesislerin, sıcaklık ve nem değerlerinin anlık ölçümü ile kayıt altına alınması
    • Sıcaklık ve nem ihlallerinin online bildirimi ile anında müdahele (tesislerin  soğutucularına, ısıtıcılarına vb…)
    • Yumurta basımlarının üretimden, sevk ve kuluçka bekleme odalarına kadar olan süreçte belirlenen sıcaklık ve nem değerlerinde gerçekleşmesini sağlamak.  Çıkım randımanlarını arttırmak ve erken ölümleri düşürmek.
    • LIVETech modülü ile sıcaklık ve nem değerlerinin entegrasyonu

Kalite Kontrol Sistemleri

  • Hazır ve Şarküteri Ürünleri Karışım (Hamur) Sıcaklık Takip Sistemi
    • FPTech modülü ile entegre
    • El terminali üzerinden sıcaklık değeri alınacak karışım seçme
    • Karışım’dan alınan sıcaklık verisinin online takibi ve kaydı
    • Tanımlanmış sıcaklık değerleri dışındaki ölçümlerde, anlık ihlal bildirimleri
    • Karışım, Dolum, Fermentasyon, Pişirme, Soğutma gibi süreçlerin tamamındaki sıcaklık değerlerinin otomatik ölçümü ve takibi

Sistemin Sağladığı Avantajlar

    • Karşım kazanları içindeki hamurların online sıcaklık ölçümü değerlerinin el terminalleri üzerinden kayıt altına alınması
    • Sıcaklık ihlallerinin online takibi ile ilgili karışım ve ortama anında müdahele
    • Karışımdan, dolum, fermentasyon, pişirme, soğutma gibi süreçlerin tamamında online sıcaklık takibi
    • Paketleme aşamasına kadar olan süreçte belirlenen sıcaklık değerlerine uygun üretim
    • FPTech uygulaması ile tam entegre